• SIEDMY ROZPRÁVKOVÝ DEŇ DETÍ
          • SIEDMY ROZPRÁVKOVÝ DEŇ DETÍ

          •  

            Jún je pre každého žiaka najlepší mesiac v roku. Blíži sa dlho očakávaný koniec školského roka. V našej škole je ale už niekoľko rokov spojený aj s niečím, s čím sa všetci stretávame od útleho detstva – s rozprávkami.

            Rozprávkový svet je na Pribinke symbolom Medzinárodného dňa detí. V tomto školskom roku sme tento deň oslavovali trochu netradične 5. júna. Počasie nám síce veľmi neprialo, ale podstata a atmosféra zostali zachované. Výnimočný deň sa predsa neviaže na počasie, ale na ľudí.

            Školské priestory sa premenili na rozprávkový svet. Kam sme sa pozreli, všade boli stanovištia s rozprávkovými postavami. Na každom stanovišti čakali žiakov dve úlohy. Keď ich splnili, v telocvični ich čakala sladká odmena. Bola ňou cukrová vata.

            Študenti zo stredných odborných škôl na nás nezabudli ani tento rok. Našim žiakom poskytli nielen svoje služby, ale mnohé sa im snažili ukázať, a popri tom ich aj niečo naučiť.  

            Počas celého dňa bolo vidieť na tvárach našich žiakov úsmev. Celé dopoludnie si užívali plnými dúškami. Veríme, že si zo školy odniesli príjemné pocity, ktoré budú v ich mysliach a srdciach ešte dlho odznievať.

            Tento deň bol výnimočný aj v tom, že sme mali možnosť vďaka projektu Erasmus+ privítať medzi nami hostí z Chorvátska, Nemecka a Turecka. Pobudli niekoľko dní na neznámom mieste. Sme presvedčení, že sa u nás cítili príjemne  a odniesli si na naše mesto, našu školu i krajinu krásne spomienky.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na tom, aby bol rozprávkový deň taký, aký bol.

            Všetkým želáme, aby každý deň  preniesli aspoň kúsok zo sveta rozprávok aj do reálneho života,  nech môže byť svet krajším miestom. 😊

             

                                                                                                                      Mgr. Marianna Hajková

             

        • Medzinárodná návšteva na Pribinke
          • Medzinárodná návšteva na Pribinke


          • Učitelia a žiaci v Základnej škole na Pribinovej ulici v Zlatých Moravciach v uplynulých dňoch privítali v rámci ich druhého medzinárodného projektu ERASMUS+ pod názvom „European Games“  učiteľov z partnerských škôl z troch európskych krajín.  

            Projekt, ako už jeho názov napovedá, je orientovaný na jazyky a hry. Umožňuje učiteľom našej základnej školy preniknúť hlbšie do školských vzdelávacích systémov Nemecka, Chorvátska a Turecka. Zároveň umožňuje učiteľom navštíviť európske krajiny a aktívne ich spoznávať z hľadiska histórie, kultúry, architektúry, jazyka či geografie.

            dňoch od 5júna do 9. júna 2023 takto navštívili Zlaté Moravce a Pribinku učitelia zo školy Osnova skola Janka Leskovara z mesta Pregrada z Chorvátska. Nemecko bolo zastúpené školou Katharina- Heinroth- Grundschule, ktorá sa nachádza v hlavnom meste Nemecka v Berlíne. Trojicu kontinentálnych partnerov v projekte dopĺňala návšteva zo školy Hoca Ahmed Yesevi Ortaokulu v meste Konya v Turecku. Spolu teda navštívilo Pribinku 12 učiteľov. Čakal ich tu atraktívny program, počas ktorého spoznali školu, mesto Zlaté Moravce, naše hlavné mesto a na záver programu aj Banskú Štiavnicu či Topoľčianky.       Pracovný program začal  v pondelok 5. júna, keď sme hostí privítali  v priestoroch našej školy. V tento deň sa konal 7.  rozprávkový Deň detí. Napriek nepriaznivému počasiu sme si ho vychutnali vo vnútorných priestoroch školy. Prebiehal pestrý program plný hier, súťaží a zábavy, ako to už na Deň detí na Pribinke býva zvykom. Následne v priestoroch MsÚ privítal všetkých účastníkov stretnutia primátor Zlatých Moraviec PaedDr. Dušan Husár. Nasledovala návšteva v Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach so zaujímavým programom.

            Druhý deň pobytu sme vyhradili návšteve hlavného mesta Slovenska – Bratislavy. Okrem prehliadky pamätihodností, ako napr. Starého Mesta či Slavínačakal účastníkov aj pracovný program.

            Tretí deň naši hostia opätovne navštívili priestory školy, aby naplnili projektové činnosti v škole s názvom Tradičný deň na Pribinke. Naša škola si pre partnerov pripravila pútavý program, počas ktorého sa v jednotlivých triedach realizovali ukážky ľudových remesiel a aktivít. Tancovalo sa, spievalo, tvorilo a nechýbali ani remeselné dielne či divadlo. V poobedňajších hodinách sa naša zahraničná návšteva presunula do Banskej Štiavnice, kde spoznávala krásu a históriu tohto neobyčajného mesta.

            Vo štvrtok 8. júna, štvr deň stretnutia, sa účastníci presunuli do Topoľčianok. Naši hostia si vychutnali atmosféru známeho Topoľčianskeho zámku, kde sú uložené exponáty ešte z čias Otomanskej ríše. Zámok rád navštevoval 1. československý prezident T. G. Masaryk ako svoje letné sídlo. Prešli sme sa po parku, v ktorom sme zrealizovali projektové  hry. V tento deň sme sa aj rozlúčili s našimi projektovými partnermi a okrem výmeny drobných darčekov sa tešíme z množstva nových pedagogických skúseností  a dojmov.

            Ciele projektu, napr. výmena  pedagogických skúseností a metodických postupov, tímová práca i nadviazanie nových kontaktov s učiteľmi partnerských krajín, boli naplnené. Pribinka je naďalej prvou základnou školou v Zlatých Moravciach,  ktorá na svojej pôde organizuje takéto medzinárodné stretnutia.

            Poďakovanie patrí všetkým, ktorí podali pomocnú ruku a pomohli pri jeho organizácii, hlavne  učiteľom, vedeniu školy a primátorovi mesta. 

            Projekt bol financovaný s podporou Európskej komisie. Tento článok reprezentuje výlučne názor autorov a Komisia a ani národná agentúra nezodpovedajú za akékoľvek použitie informácií obsiahnutých v tomto článku.

                                                                                                                         PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.

             

        • Vyhodnotenie súťaže „Čítajte  s  nami“
          • Vyhodnotenie súťaže „Čítajte s nami“

          • Dňa 5.6.2023 sa v priestoroch Mestskej knižnice v Zlatých Moravciach uskutočnilo vyhodnotenie súťaže „Čítajte s nami“.

            Na hodinách slovenského jazyka a literatúry dávame veľký dôraz na čítanie s porozumením, vytváranie  vzťahu detí ku knihám a k literatúre. Veľmi nás teší, že naše deti čítajú rady! A to nielen umeleckú literatúru, ale aj encyklopédie či náučné knihy. Často si požičiavajú knihy v školskej, ale i mestskej knižnici.

            Preto nás veľmi potešil úspech  žiakov 3.A (víťaz kategórie žiakov tretích ročníkov) a 4.A (víťaz kategórie žiakov štrtých ročníkov), ale i 2. miesto žiakov 2.A triedy a  3.miesto žiakov 4.B triedy v  súťaži „Čítajte s nami“ organizovanej Mestskou knižnicou.

            Oceneným triedam srdečne blahoželáme!

                                                                                                                                          Mgr. Mariana Sečkárová

        • Plavecký výcvik štvrtákov
          • Plavecký výcvik štvrtákov

          •  

            V týždni od 15.5.-19.5.2023 sme sa každé ráno zoradili pri bazéne, kde si už deti prevzali akreditovaní inštruktori plaveckej školy AQUASPORT LEVICE. Deň vždy začal krátkou rozcvičkou na brehu. Hneď v prvý deň si inštruktori preverili schopnosti detí na základe ktorých ich rozdelili do troch skupín:

            1. pokročilí plavci
            2. mierne pokročilí plavci
            3. neplavci alebo slabí plavci

            V týchto troch skupinách pracovali celý týždeň. Každý deň sme končili vyhodnotením plaveckých zručností a po dohode s inštruktormi sme žiakov, ktorí sa zlepšili, posúvali do skupiny mierne pokročilých plavcov. 

                        Prvú skupinu pokročilých plavcov mala na starosti reprezentantka Slovenska a 99 násobná slovenská rekordmanka  Sabína Kupčová. Všetci denne preplávali celú dĺžku bazéna mnoho krát bez prestávky. Odhodlanie a vytrvalosť im teda nechýbali. Zdokonalili sa vo všetkých štýloch.  

            Druhú skupinu mierne pokročilých plavcov mal na starosti inštruktor Mgr. Tibor Lacko. Deti v tejto skupine pracovali veľmi disciplinovane. Naučili sa pracovať s dychom, správne pracovať  nohami a rukami a splývavú polohu tela na chrbte.

                        Tretiu skupinu neplavcov alebo slabých plavcov mal inštruktor Bc. Mário Ivan, ktorý s veľkou trpezlivosťou pracoval s deťmi a vhodnou formou ich vždy vedel motivovať k lepšiemu výkonu. Deti v tejto skupine prekonávali denne svoje limity a niektoré aj veľký strach z vody. Už na druhý deň plaveckého výcviku sme preradili 6 detí do skupiny mierne pokročilých.

            Všetky skupiny vo vode pracovali s rôznymi pomôckami, ako sú plávacie dosky, piškóty, loptičky či krúžky a za odmenu sa dokonca púšťali do bazéna na šmýkale.  

                        Posledný deň sa konali preteky detí, kde ukázali, akí sú šikovní. Základom pretekov bolo:

            1. skupina – preplávať 25m v bazéne štýlom kraul, 25m štýlom znak a 25m štýlom motýlik
            2. skupina – preplávať 25m v bazéne štýlom kraul a 25m štýlom znak
            3. skupina – preplávať 10m v bazéne akýmkoľvek spôsobom, najlepšie bez pomôcky

             Všetky deti zvládli nielen preteky, ale celý plavecký výcvik na jednotku. Mnohí prekonávali denne svoje limity a v závere nás dokonca prekvapili dve žiačky zo slabých plavcov, ktoré bez problémov preplávali 25m v bazéne dvoma spôsobmi- kraul a znak. Sme nesmierne hrdé na naše deti za športové správanie sa a za podané plavecké výkony. Aj v neštandardných podmienkach sa dokázali podporovať a pomáhať si. Za svoj výkon boli deti odmenené diplomom za absolvovanie plaveckej školy a sladkou medailou. 

             

                                                                                   Mgr. Zuzana Šišovská a Mgr. Mariana Sečkárová

        • Okresné kolo fyzikálnej olympiády
          • Okresné kolo fyzikálnej olympiády

          • 23. mája 2023 sa konalo okresné kolo fyzikálnej olympiády pre žiakov 7. ročníka. Táto súťaž, známa aj pod menom Archimediáda, spočíva v súťažení trojčlenných družstiev a preverí vedomosti a praktické zručnosti, ktoré žiaci získajú na hodinách fyziky.

            Našu školu v tomto školskom roku reprezentovali dva tímy siedmakov. Oba tímy boli mimoriadne úspešné.

            1. miesto získal tím v zložení - Zuzana Szeredyová, Rastislav Szeredy a Alexander

                                                              Mechenski,

            2. miesto získal tím v zložení – Hana Gajdošíková, Hana Jakubcová a Saskia Fašánková.

            Súťažiacim srdečne gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

                                                                                                                                   PaedDr. Sylvia Halgašová

        • Modrý gombík 2023
          • Modrý gombík 2023

          • Milióny detí na svete vyrastajú v krajinách, ktoré pustošia vojny či prírodné katastrofy. Prichádzajú o svoje domovy, blízkych, nemôžu chodiť do školy a bezstarostne sa hrať so svojimi kamarátmi, nemajú prístup k čistej vode, výživnej strave či liekom. Detská duša je veľmi krehká a rany na nej sa často nezahoja celý život. Zbierka MODRÝ GOMBÍK 2023 je určená práve týmto deťom.

            VÝNOS ZBIERKY MODRÝ GOMBÍK 2023 BUDE VENOVANÝ NA PROGRAMY DUŠEVNÉHO ZDRAVIA PRE DETI VO SVETE AJ NA SLOVENSKU.

            Počas zbierky, ktorá v našej škole prebiehala  16. a 17. mája, sa nám podarilo vyzbierať

            115 eur, ktorými sme spoločne zbierku Modrý gombík podporili.

            Za všetky vaše príspevky vám ĎAKUJEME!

                                                                                                            PaedDr. Sylvia Halgašová

        • Výlet do Bratislavy
          • Výlet do Bratislavy

          • Dňa 29.mája 2023 sa triedy 7.a a 7.b zúčastnili výletu do Bratislavy.  Na výstavisku Incheba sme si prehliadli zaujímavú výstavu Cosmos Discovery. Mali sme možnosť vidieť stovky originálnych exponátov z krajín USA aj ZSSR, ktoré boli vo vesmíre. Páčila sa nám aj unikátna  zbierka skafandrov a reálne modely vesmírnych lodí, raketoplánov a rakiet. Vyskúšali sme si simulovaný výcvik astronautov vo virtuálnej realite. Po prehliadke sme sa vybrali na Bratislavský hrad, kde nám učaroval krásny výhľad na mesto a rieku Dunaj. V dobrej nálade a plní zážitkov sme sa šťastne vrátili domov a už teraz sa tešíme na ďalšiu zaujímavú spoločnú akciu.

                                                                                                                    Mia Tracy, Adrián Ballay                                                                                                                                                                                                                                             

        •  eTwinning v máji
          •  eTwinning v máji

          •  

             

                 V máji sme  ukončili naše dobrodružstvo s projektom eTwinning s názvom „Čarovné ostrovy“, ktorý realizovala jedna z učiteliek angličtiny na našej škole, PhDr. Gabriela Čásarová, PhDr. spolu s vybranými žiakmi deviateho ročníka. Počas celého projektu naši študenti preskúmali 4 rôzne ostrovy. Boli to Galapágy, Malta, Srí Lanka a Grónsko a získali aj poznatky o ostrovoch, ktoré skúmali iné školy. Mali možnosť stretnúť sa a komunikovať so svojimi projektovými priateľmi z Talianska, Čiech a Slovenska na online stretnutiach. V mesiaci máj sme s vyššie spomenutými partnermi vytvorili elektronickú knihu v programe Story Jumper. V knihe je spísaný príbeh  postáv, ktoré zažívajú dobrodružstvá na žiakmi preskúmaných ostrovoch. Príbeh vymýšľali samotní žiaci na základe vedomostí, ktoré získali o ostrovoch. Žiaci z každej participujúcej krajiny vymysleli svoju časť príbehu a jednotlivé časti na seba nadväzujú.

                Cieľ projektu sa nám podarilo úspešne naplniť- a to sociálne a kultúrne rozvíjať našich študentov, prakticky uplatňovať  znalosti anglického jazyka a geografické znalosti a naučiť sa používať nové online nástroje. Veríme, že aj na budúci rok budeme v podobných projektoch pokračovať s rovnakým elánom ako doteraz.

             

                                                                                                            PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.

        • Moje vysnené mesto
          • Moje vysnené mesto

          •     Ako vyzerá Vaše mesto? Aké inštitúcie v ňom sídlia? Aké obchody? Je v ňom aj škola? Ako vyzerá? Viete si predstaviť mesto, ktoré by vyzeralo presne podľa vašich snov? Naši šiestaci to vedia. Vytvorili si mestá presne podľa svojich predstáv. Presnejšie, modely miest. Fantázii dali voľný priechod a výsledkom boli neopakovateľné mestá a mestečká vyrobené z rôznych materiálov- plastelína, lego, papier, kartón a podobne.

                 Mestá žiaci tvorili na hodinu anglického jazyka, vytvorenie modelu teda  nebolo samoúčelné. Konverzovali sme na tému moje vysnené mesto. Modely poslúžili ako názorná učebná pomôcka na uľahčenie konverzácie. Predchádzalo tomu osvojenie si novej slovnej zásoby a gramatiky potrebnej k prezentácii. Každý túto tému poňal po svojom. Niektorí žiaci si predstavili, že robia sprievodcu svojím vysneným mestom. Ukazovali nám cukrárne a hračkárstva, či iné obľúbené miesta, ktoré v ňom sídlia. Iní to poňali ako príbeh o svojom vysnenom mestečku. V niektorých príbeh dotvárali drobné postavičky či zvieratká.  V každom prípade, väčšina žiakov nezabudla na to, že v meste je aj škola. Ako sami hovoria: ,,Trávime veľkú časť života v škole a v našom vysnenom meste nesmie škola chýbať. Máme tu kamarátov a zažívame tu rôzne príhody. “

               Vďaka rýchlemu progresu v technologických inováciách a vo vývoji umelej inteligencie sa zručnosti potrebné na pracovnom trhu neustále menia a je potrebné držať krok.  Medzi 10 zručnosťami, ktoré sú čoraz potrebnejšie na pracovnom trhu je kreativita najčastejšie uvádzaná na prvom mieste.      

            Práca v budúcnosti si bude vyžadovať nové spôsoby myslenia a kreativita bude kľúčová.  Veríme, že nielen konverzačné zručnosti, ale aj prezentačné, tímové (mnohí pracovali v dvojiciach či v tímoch), či práve tie tvorivé využijú naši žiaci aj v neskoršom živote vo svoj prospech.

             

                                                                                                         PhDr. Gabriela Čásarová, PhD.

        • Slávik Slovenska 2023
          • Slávik Slovenska 2023

          •        Aj tento rok sa naši žiaci zúčastnili okresného kola speváckej súťaže Slávik Slovenska.
            O zachovanie tradícií v podobe ľudových piesní je stále veľký záujem. Krásne piesne z nášho
            regiónu dopĺňali aj kroje, čím bol umocnený zážitok zo súťaže.

            A tu sú výsledky:
            1. miesto a postup do krajského kola si vyspievala Sofia Poliaková z 5.b triedy.
            Prvý krát sa zúčastnila speváckej súťaže a svojim hlasom očarila nielen porotu, ale aj
            všetkých prítomných. Blahoželáme!
            Cenu riaditeľky ZUŠ za krásny spev získala Carmen Kúseková zo 7.b triedy.
            Blahoželáme!

            Za reprezentáciu školy ďakujeme aj Oliverovi Bakovi z 1.b triedy, v ktorom nám rastie
            nová spevácka hviezda.

                  Prajeme všetkým nech ľudová pieseň žije v našich srdciach, domovoch a sprevádza nás
            životom.

                                                                                                                               Mgr.Z.Šišovská

        • Zábavné popoludnie ku Dňu matiek v ŠKD
          • Zábavné popoludnie ku Dňu matiek v ŠKD

          • „Matka je tá, ktorá môže zastúpiť všetkých ostatných, no ktorej miesto nezastúpi nik iný.“

                                                                                                                          Kardinál Mermillod

             

            Mama je ten najvzácnejší človek na svete. Ako poďakovanie našim mamám si pani vychovávateľky z ŠKD pripravili pre mamičky zábavné popoludnie.                                             

            Aj keď počasie neprialo, ich to neodradilo a školský dvor zamenili za telocvičňu. Veď ako sa hovorí, dobrých ľudí sa všade veľa zmestí. Na mamičky s deťmi čakali rôzne prekvapenia. Maľovanie na kamene, kreatívne tvorenie, zábavné športové aktivity, súťaženie, hry s farebnými balónmi. Mamičky si to so svojimi deťmi veľmi užili. Ocenili sme, že prišli aj oteckovia a súrodenci a spoločne prežili krásne popoludnie na Pribinke.                           

            Tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutia.                                        

                                                                                                                                      Kolektív vychovávateliek v  ŠKD

             

        • Výmena kníh
          • Výmena kníh

          • Milí žiaci, ďalšie kolo výmeny kníh sa uskutoční v stredu 17.5.2023 počas veľkej prestávky v jazykovej učebni.

            Prineste si knižku, ktorú ste už prečítali a môžete si ju vymeniť za inú.

            Výmena platí aj pre deti, ktoré už knihu priniesli a ešte si žiadnu pri prvom stretnutí nevybrali.

            Tešíme sa na Vás!

             

        • Malá olympiáda  v anglickom jazyku
          • Malá olympiáda  v anglickom jazyku

          • Dňa 04. mája 2023 si naši šikovní tretiaci a štvrtáci zasúťažili v olympiáde v anglickom jazyku. Úlohy neboli vôbec jednoduché. Čítali, počúvali, opisovali obrázok, dopĺňali... Bolo to náročné, no odhodlanie a chuť zvíťaziť im nechýbala.

            Súťažilo 19 žiakov.

            Umiestnenie:

            1. miesto: Denis Laktiš, 4.b

            2. miesto: Sára Ľahká (3.b), Vitalij Panchishin (4.b)

            3. miesto: Natália Rajtarová (4.a), Lilli Kincel (4.b)

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a výhercom gratulujeme.

                                                                                          

                                                                                                                                                          Mgr. Ivona Gáliková

        • Adaptačný program so školskou psychologičkou
          • Adaptačný program so školskou psychologičkou

          •             S deťmi piatych tried sme v priebehu celého školského roka realizovali náš 10 modulový preventívny program. V uplynulých dňoch sme ho ukončili záverečným stretnutím.

            Adaptácia žiakov na druhý stupeň základnej školy prináša so sebou nové výzvy, preto sme sa rozhodli deťom pri týchto zmenách pomôcť formou takýchto dvojhodinoviek.

            Na našich stretnutiach mali deti možnosť sa odreagovať od učebnej látky a zamerať sa viac jeden na druhého. Cez rôzne hry a aktivity poznávali najskôr samých seba, a potom aj navzájom. Mali príležitosť rozvíjať komunikáciu, nielen verbálnu, čím si rozvíjali empatiu a sociálne cítenie.

            Takisto sme sa zameriavali na rozvoj spolupráce, sociálnych vzťahov v triede a utužovanie kolektívu. Pri týchto aktivitách si užili množstvo zábavy. Pevnou súčasťou našich stretnutí bol aj  priestor na reflexiu a spätnú väzbu, ktorá často prispela novým pohľadom s presahom do každodenného života v triede. Naša spolupráca však týmto programom nekončí. Budeme sa určite stretávať aj na ďalších  preventívnych skupinových aktivitách.

             

                                                                                                                             Mgr. Gabriela Nehézová                                                                                        

                                                                                                                               školská psychologička

             

          • Pribinka postúpila !!!

          • Dňa 9.5. 2023 sa v mestskej telocvični v Zlatých Moravciach konali majstrovstvá okresu vo futbale žiačok ZŠ. Naša škola vyslala na majstrovstvá to najlepšie -  šikovné hráčky, ktoré pôsobia vo futbalových kluboch. Popri veľkej konkurencii  4 družstiev  zo Žitavian, Červeného Hrádku, Tesárskych Mlynian a  ZŠ Robotníckej ZM sa naše dievčatá nestratili. Vyhrali sme všetky zápasy a zaslúžene sme postúpili na majstrovstvá Nitrianskeho kraja, ktoré sa budú konať v Leviciach.

            Ďakujeme dievčatám za vzornú reprezentáciu Pribinky a držíme palce v ďalších zápasoch.

                                                                                                                                      Mgr. Tomáš Herda

        • Súťaž v hláskovaní v anglickom jazyku - Spelling Bee
          • Súťaž v hláskovaní v anglickom jazyku - Spelling Bee

          •  

            Hláskovanie v anglickom jazyku je veľmi obľúbené v zahraničí, najmä v anglofónnych krajinách.

            Súťaž Spelling Bee sa uskutočnila medzi žiakmi štvrtého a piateho ročníka v utorok, 2. mája 2023. Zúčastnilo sa jej 14 žiakov. Po náročnom finále sa na prvom mieste umiestnila  Daniela Hercegová z 5.a triedy. Na druhom mieste skončila Lívia Kobesová (4.a), ktorá mala len o bod menej. Tretie miesto si vyhláskoval Denis Laktiš zo 4.b triedy.

            Vo štvrtok 4. mája sa hláskovalo v šiestom a siedmom ročníku. Záujem o hláskovanie bol veľký, súťažilo 20 žiakov. Prvé miesto si vybojoval Alexander Mechenski zo 7.b triedy. Na druhom mieste skončil Michal Kéry (7.b) a tretie miesto si vyhláskovala Nikol Končalová zo 6.b.

            Ďakujem všetkým, ktorí sa do tejto neľahkej súťaže zapojili. 😊

             

                                                                                                                                                        Mgr. Ivona Gáliková 

        • „CHEER JE COOL“
          • „CHEER JE COOL“

          • V rámci projektu MŠVVaŠ SR modul CHEER JE COOL, ktorého cieľom je skvalitniť hodiny telesnej výchovy prostredníctvom inovatívneho obsahu a zaujímavých vzdelávacích metód, prebiehali na našej škole v  druhom , treťom a štvrtom ročníku hodiny cheerleadingu ,pod vedením certifikovanej trénerky p. A. Tonhajzerovej.

            Cheerleading je šport vhodný pre chlapcov aj dievčatá, ktorý zapája do aktivity všetky deti z triedy, nezávisle na ich fyzickej pripravenosti. Zábavným spôsobom vytvára pocit dôvery a zodpovednosti. Učí ich vzájomnej spolupráci a pomoci. Rozvíja obratnosť, koordináciu, silové aj tanečné zručnosti. Aktivity využili aj medzipredmetové vzťahy. Na hodinách výtvarnej výchovy si žiaci zostrojovali farebné pompony. Na hodinách anglického jazyka sa učili povzbudzujúce pokriky.

            Modul „CHEER JE COOL“ je modulom športovej organizácie SLOVENSKÁ CHEERLEADING ÚNIA.

                                                                                    

                                                                                                                      Mgr. Gabriela Horváthová

        • Deň Zeme očami detí
          • Deň Zeme očami detí

          • Pri príležitosti Dňa Zeme zorganizovalo mesto Zlaté Moravce zaujímavú výtvarnú súťaž.

            Žiaci materských a základných škôl maľovali rôznymi výtvarnými technikami, ako vnímajú našu planétu Zem. Čo je na našej planéte jedinečné a krásne a naopak, čo jej škodí. 

            Odborná porota ocenila práce troch žiačok našej školy. Benita Beľová, Hana Sládeková a Emma Pesquerová si ceny prevzali na slávnostnom vyhodnotení súťaže v MsKS v Zlatých Moravciach.

            Výherkyniam gratulujeme a želáme im ešte veľa úspechov v ďalšej tvorbe.

                                                                                                                                     PaedDr. Katarína Šustáková